C.A. Lindberg – slippers i skinn

30/08/2017

c-a-lindberg-slippers-black-design-kristina-stark

Svenska formgivaren Kristina Stark är känd för sin stilrena design i material som keramik, glas, kork, trä och metall. Inför hösten 2017 har Kristina valt att arbeta i skinn – ett för henne nytt material. Resultatet är C.A. Lindberg, en ny kollektion slippers för sitt eget varumärke Design: Kristina Stark. C.A Lindberg kommer att lanseras under höstens Formexmässa. 

– Mina slippers har fått sitt namn efter min morfar som hette Carl Anton Lindberg och var stadens väskmakare. Jag minns ännu doften av läder då jag som liten hälsade på i hans fina ateljé och verkstad. I många år har jag drömt om att arbeta i skinn och kände nu att tiden var mogen, berättar Kristina Stark.

C.A. Lindberg är ett par slippers i naturgarvat skinn från Tärnsjö Garveri. De kan användas inomhus morgon, middag och kväll och kan enkelt tas med i en medföljande påse. Inspirationen är hämtad från Kristinas morfars egna morgonskor, samt de allra enklaste och vanligaste tofflorna vi svenskar burit sedan urminnes tider – träskorna. Kristina Starks design har alltid handlat om att skala av, sålla bort och komma in till tingets kärna.

– Genom att utforska olika tofflor har jag kommit fram till hur viktig sömmen är. Hur den löper runt skon och håller ihop ovanlädret med underlädret. Detta resulterade i enkla men högkvalitativa slippers med ett ovanläder, ett underläder och en enda söm runt skon, förklarar Kristina Stark.

Produktinformation C.A. Lindberg

Material: Naturgarvat skinn från Tärnsjö Garveri
Färg: Natur & Svart
Storlek: Small, Medium & Large

Pris: På förfrågan

Skorna är handsydda i Sverige, förpackas och kommer i en textilpåse.
Beräknas finnas i butik i november 2017.

För högupplösta bilder se Grand Relations Pressrum

För intervjuförfrågningar samt ytterligare information, kontakta Petra Stenvall, Grand Relations petra@grandrelations.com | +46 702 502 269

För presslån, kontakta Rebecca Holmgren, Grand Relations rebecca@grandrelations.com | +46 769 471 900

Ladda ned Pressrelease som pdf >>>

© 2020 Kristina Stark Industridesign AB All rights reserved