Kristina Stark skapar design som består när allt annat skalats av

20/08/2016

press-08-16

Svenska formgivaren Kristina Stark ifrågasätter, skalar av och sållar bort. Kvar blir de funktionella och mest väsentliga ting som var och ett fyller sitt eget behov. Nu utökar Kristina Stark kollektionen Still Life, under sitt eget varumärke Design: Kristina Stark., med utgångspunkt från de mest ursprungliga och arketypiska objekt som finns sedan urminnes tider. Still Life Tillbringare och Still Life Kanna lanseras i två olika storlekar för mjölken till kaffet, såsen eller vattnet. Dämpat, tidlöst och jordnära i fyra olika färger.

- Min ursprungliga tanke med Still Life kollektionen har varit – och är – att detta egentligen är det enda du behöver. Saker och ting som man behöver och har en klar funktion, saker som i sig egentligen är högst ordinära men just därför så fantastiskt viktiga och så spännande. Det är i det lilla och nära som jag finner min värld av möjligheter, säger Kristina Stark, designer.

Serien Still Life lanserades första gången hösten 2015. Idag består kollektionen av Still Life Set, Still Life Spillkum och från och med augusti 2016 Still Life Tillbringare och Still Life Kanna. År 2016 fick Still Life Set utmärkelsen ”Årets produkt för det dukade bordet” ELLE Decoration Swedish Design Awards.

- En tillbringare pockar förr eller senare på uppmärksamheten och som formgivare är det något jag inte tror man ”kommer undan”. En tillbringare är något så viktigt och ytterst funktionellt ting. Dessutom tycker jag om betydelsen av ordet tillbringare. Att bringa något till någon. Med en tillbringare kan man endast utföra en handling eller en gest som är god.,säger Kristina Stark, designer.

Design: Kristina Stark. ställer ut på Formexmässan i Stockholm 24 – 27 augusti 2016. Varmt välkommen att besöka monter B 01:18 för att ta del av nyheterna. Formgivaren och grundaren Kristina Stark finns på plats.

Material: Handgjord i Portugal. Högbränt stengods. Giftfria glasyrer. Tål diskmaskin, mikrovågsugn samt ugn. Färger: vitt, grått, terrakotta och sand.
Kanna höjd: 13cm rymmer 4dl.
Rek/ca pris: 250 SEK
Tillbringare höjd: 14,5cm rymmer 1,2l
Rek/ca pris: 475 SEK

Återförsäljare: Svenssons i Lammhult, Designtorget, Norrgavel, Louisiana m.fl.

För högupplösta bilder, vänligen se Grand Relations bildbank www.grandrelations.com/press

För produktutlån, kontakta Petra Stenvall, Grand Relations, petra@grandrelations.com | 070 – 250 22 69
För intervjuförfrågningar samt ytterligare information, kontakta Josefine Wikström Nilsson, Grand Relations josefine@grandrelations.com | 076 – 947 19 00

© 2020 Kristina Stark Industridesign AB All rights reserved