Pressrelease augusti 2015

19/08/2015

still-life-set-stilleben-design-kristina-stark

Design – i all sin enkelhet

När du har allt – eller inget. När du haft allt – men förlorat allt. På ett eller annat sätt. Kristina Starks handgjorda serie Still Life för sitt eget varumärke Design: Kristina Stark är kanske de enda utensilier du egentligen behöver för att äta och dricka.

Den nya serien Still Life i design av Kristina Stark är en handgjord uppsättning kärl om sex delar utförda i väl valda material med omsorg och eftertanke. Var och en fyller sin funktion, där alla delar är lika väsentliga, avsedda att användas om och om igen, varje dag.

”Detta är ingen servis. Det är ett set. Att köpa en servis kan vara förenat med viss ångest. Vilken färg skall man välja, vilken form, vad är trenden nu, vad blir den framöver. Måste man äga en hel servis? Min förhoppning är att göra tillvaron lite enklare och mindre kravfull med Still Life.” – Kristina Stark.

Delarna i kollektionen Still Life är utförda i jordnära och enkla material, former och färger. Ett dricksglas för kalla drycker, en mugg för varma drycker, ett träfat att ställa en mugg eller ett glas på, en portionsskål och en skållrik för de mindre rätterna och slutligen en middagstallrik.

”Dämpat, lågmält och jordnära. Inga effekter. Inga konstigheter. Bara det viktigaste – essensen.” – Kristina Stark.

Still Life karaktäriseras av väl valda material. Det munblåsta glaset, träfatet i ask är både svarvat och därefter oljat för hand. Stengodsdelarna är gjutna och glaserade för hand och därefter brända i ugn i ca 1 300 grader för att erhålla tåligast och hårdast möjliga utförande – ett material anpassat för bruksgods som inte suger åt sig vatten och som tål både diskmaskin, ugn samt mikro. Alla delarna oavsett material är handgjorda i Portugal. Glasyren är blyfri.

Still Life beräknas nå ut till butikerna under oktober månad och kommer att säljas förpackat som hela set. Ett set innehåller delar i glasyrerna vit, sand, terrakotta och sten, och ett set finns i helt vitt utförande.

Rekommenderat butikspris för ett set är 750 kr. Ett set innehåller:

Glas 7 cm diam.
Mugg 8,5 cm diam.
Träfat 10,5 cm diam.
Skål 15 cm diam.
Skållrik 20 cm diam.
Tallrik 25 cm diam.

För intervjuförfrågningar med Kristina Stark, ytterligare information samt bilder, vänligen kontakta Josefine Wikström Nilsson på Grand Relations. Email josefine@grandrelations.com eller telefon 076- 947 19 00.

Ladda ned Pressrelease som pdf >>>

© 2020 Kristina Stark Industridesign AB All rights reserved