Still Life vann Elle Decoration Swedish Design Awards 2016 i kategorin “Årets produkt för det dukade bordet”

09/02/2016

design-kristina-stark-elle

Svenska formgivaren Kristina Stark lanserade under hösten 2015 den handgjorda serien Still Life för sitt eget varumärke Design: Kristina Stark. Nu prisbelönas hennes design av ELLE Decoration Design Awards.

”Alla dessa dagar man tillbringar ensam i sin studio – så är det någon som ser vad man gör… Det känns fantastiskt och något jag känner stor tacksamhet inför. Det ger mig kraft att bygga vidare på det jag redan skapat.. och fortsätta utveckla Still Life. ”, säger Kristina Stark.

Kristina Stark verkar sedan 1992 då hon tog sin examen vid Konstfackskolan i Stockholm som Industridesigner. Hon har även studerat vid Central Saint Martins College of Art and Design i London. Under många år har hon arbetat med formgivning åt uppdragsgivare såväl i Sverige som utomlands. 2008 började hon även lägga grunden till sitt eget varumärke Design: Kristina Stark för att formge och producera sina egna produkter med hjälp av omsorgsfullt utvalda och skickliga hantverkare. Många av hennes produkter har redan blivit s.k. klassiker och finns att köpa i många designbutiker, museibutiker och ledande återförsäljare runtom i hela världen.

Still Life är en handgjord uppsättning kärl om sex delar utförda i väl valda material med omsorg och eftertanke. Var och en fyller sin funktion, där alla delar är lika väsentliga, avsedda att användas om och om igen, varje dag. Still Life är kanske de enda utensilier du egentligen behöver.

”Detta är ingen servis. Det är ett set. Att köpa en servis kan vara förenat med viss ångest. Vilken färg skall man välja, vilken form, vad är trenden nu, vad blir den framöver. Måste man äga en hel servis? Min förhoppning med Still Life var att göra tillvaron lite enklare och mindre kravfull.” – Kristina Stark.

I januari 2016 utökade Kristina Stark serien Still Life när hon lanserade Still Life Spillkum, en personlig nytolkning och uppdatering av dåtidens spillkum, en stor skål med hällpip. Still Life Spillkum är anpassad för dagens liv och behov, till för att användas varje dag som tål såväl ögats som handens slitage.

Högupplösta bilder, www.grandrelations.com/press
För ytterligare intervjuförfrågningar och ytterligare information, kontakta Josefine Wikström Nilsson, josefine@grandrelations.com eller 076-947 19 00

 

Ladda ned Pressrelease som pdf >>>

© 2020 Kristina Stark Industridesign AB All rights reserved